ZADAR- Sudac Boris Radman koji je na zadarskom Županijskom sudu izrekao najveću kaznu od 40 godina u slučaju ubojstva Slavice Medanić, zatražio je razrješenje sa sudačkog mjesta.


- Njegov zahtjev za razrješenjem do kraja svibnja zaprimio je predsjednik Županijskog suda Boris Babić koji ga prosljeđuje Državnom sudbenom vijeću, potvrdio je sudac Hrvoje Visković, glasnogovornik na županijskom sudu.
On će do tada zaključiti što više prvostupanjskih kaznenih rasprava koje je dobio prema godišnjem rasporedu, dodao je glasnogovornik. Ono što ne uspije, a među najvećim raspravama je ponovni sudski postupak Draženu Slavici za kornatsku tragediju, rasporedit će se na ostale suce Kaznenog odjela. Uz predsjednika Babića i suca Viskovića to su još suci Dijana Grancarić, nova županijska sutkinja Sandra Radanović te Marijan Bitanga. Nas nema dovoljno pa će se odlaskom suca Radmana od DSV-a tražiti  se imenovanje nove sutkinje ili suca, doznajemo od suca Viskovića.

Sudac Boris Radman još je uvijek sudac, a da bi uskoro mogao postati odvjetnik, za sad je neslužbena informacija. Kao i to da je u srijedu dao odvjetničku prisegu. Službena je informacija da on ili netko drugi kao novi odvjetnik mora platiti  članstvo uključivanje u Odvjetničku komoru u protuvrijednosti od pet tisuća eura.