ZADAR- Znate li tko je novi direktor Tržnice Zadar, pitali smo stalne prodavače na gradskoj tržnici. „Kako ne. Kada je stupio na to mjesto, došao je pijacu i sa svima nama se rukovao, predstavio i pitao što nas muči. Nitko do sad to nije napravio, pohvalile su se prodavačice sa širokim osmijehom zadovoljstva.

Gradonačelnik Branko Dukić krajem prošle godine imenovao je Tomislava Letinića, diplomiranog ekonomistu na mjesto direktora Tržnice nakon natječaja. Prva dva mjeseca, prema onom što nam je ispričao novi direktor, on je proveo u detektiranju problema, stvaranju vizije i svog tima koji je nužan i bit će potreban kada Tržnica dobije uređen prostor prema projektu kojeg vodi Grad Zadar.

- To je projekt koji će se ostvariti tek dogodine nakon što autor pobjedničkog rada izradi projektnu dokumentaciju. Za ovu sezonu mi ćemo urediti postojeće štandove te napraviti funkcionalniji raspored, najavio je direktor Tržnice. Kupnja 150 novih štandova i klupa koji su osnovna infrastruktura sada bi, prema riječima Letinića, bila besmislena jer su oni osmišljeni u projekta arhitekta Hrvoje Njirića. Kapaciteti uprave Tržnice usmjereni su na rješavanje zatečenih problema.

Dugogodišnji direktor Vlatko Marušić ostao je na mjestu pomoćnika direktor. Njemu je novi direktor dao zadatak da se bavi Veletržnicom.

- To nam je najvažniji prostor s puno problema, kazao je Letinić. Tržnica je zaposlila i pravnika. Odvjetnik Branko Ganzulić trebao bi rješavati sve ugovore, usklađivati pravilnike. To je posao kojeg je do sada radila šefica knjigovodstva i računovodstva, objašnjava Letinić i dodaje kako će na taj način uštedjeti i neće plaćati vanjske usluge odvjetnika. Zaposlen je i novi kućni majstor Jure Matak koji je u tri dana, navodi novi direktor, napravio popravaka koji se gomilali mjesecima. S 15 godina iskustva Joško Mikin je postao komercijalni referent u Tržnici i nema veze s nikakvom strankom, rekao je direktor Letinić. Njegov tim bi trebao donijeti promjene u očekivanju i drugog dijela projekta - uređenja Seljačke tržnice koja bi trebala postati turistička meka, ali i mjesto urbanog života Zadrana.

Do tada će se rješavati male stvari koje bi trebale vratiti kupce na pijacu.