Početkom tjedna započeli su radovi na bojanju i uređenju unutrašnjih zidova Novih vrata kod gradskog mosta.

Obzirom da su ovakvi slični radovi bili izvođeni još prije osam godina, nema adekvatne hidroizolacije te dolazi do vlaženja i otpadanje boje, ukazala se potreba za ovim radovima, odgovorili su na naš upit iz Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom. 

U skladu s planom nabave za 2018. godine, Grad je naručio od soboslikarskog ličilačkog obrta „Pitura" Zadar radove za 13 tisuća kuna (bez PDV-a).

Nužno potrebno novo ruho ulaza u centar turističkog grada bit će gotovo za tjedan dana, ovisno o vremenskim uvjetima. Tijekom trajanja radova promet dostavnih vozila na Poluotok bit će omogućen kao i do sad u skladu s važećim propisima prometovanja.

Od građana smo pak dobili primjedbe koje se odnose na kamen koji prijeti prolaznicima - dva s lijeve i dva s desne strane u luku ulaza u Grad. Nova vrata su se svojedobno uređivala s vanjske strane, a izvođač je bio Ploter koji je tada bio zadužen za održavanje bedema. Bedemi su u međuvremenu dobili zaštitu UNESCO-a, a zaštitu bi iz nadležnog odjela trebali primijeniti i na građane.