Nakon ponovljenog postupka pregleda i ocjene ponuda, gradska tvrtka Inovativni Zadar sklopila je ugovor sa zadarskom tvrtkom Tiristor za obnovu, modernizaciju i nadogradnju instalacije „Pozdrav suncu".

Podsjetimo, zbog određenih nedostataka u postupku javne nabave, Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave krajem prošle godine naložila je ponovno donošenje odluke o izvođaču. Uslijedilo je to nakon žalbe Dekor tvornice rasvjete iz Zaboka, kao drugog ponuditelja, na odabir Tiristora. Time su radovi koji su zadarsku instalaciju trebali obnoviti do nadolazeće sezone, odgođeni za sljedeću. 

Tiristor je ispravio te nedostatke, nakon čega je donesena nova "stara" odluka o odabiru. Žalbeni rok ovaj je put, kako doznajemo, prošao bez prigovora, a ugovor je sklopljen prošlog tjedna. Tvrtka u vlasništvu Mladena Končurata, prvog čovjeka Infotela koji već godinama održava poznatu zadarsku instalaciju, radove će izvesti za 3 987 000 kuna. Pripremni radovi započet će prije sezone, no samo gradilište bit će otvoreno kad prođe turistička gužva. 

Predviđeni rok završetka rekonstrukcije je travanj 2019. godine. Tada će jedan od simbola Zadra, kojeg je projektirao poznati arhitekt Nikola Bašić, dobiti novi sadržaj i mogućnost naplaćivanja istog.