Na ulazu u Poluotok vozači su se jutros susreli s novom regulacijom prometa, uspostavljenom radi obnove prometnice na Obali kralja Tomislava. Od danas do 14. travnja 2018 Ulicom Bartula Kašića, uz Peglu, umjesto jednosmjernog uspostavljen je dvosmjerni promet.

U toj ulici se više ne može parkirati, kao ni u Ulici Krešimira Ćosića, a osobni automobili na Poluotok pristižu preko Muraja. Autobusi i dostavna vozila upućuju se nalijevo, prema pješačkom otoku u Foši.

Prometni čep u Jazinama osjeća se već pri prilasku gradu, jer se vozi dosta sporije, u kolonama.

Iz pravca Ljepotice zatvoren je desni trak te automobili ulaze u traku koja vodi ravno prema Pegli, odnosno uz njezinu lijevu stranu, preko dosadašnjeg parkirališta. Taj prometni trak nije adekvatno pripremljen, pa se tamo mora prelaziti preko velikih izbočina koje je stvorilo korijenje stabala.

Kritična točka je, naravno, raskrižje kod Tehničke škole. Autobusi zbog gužve teško skreću lijevo, ponekad i uz vožnju naprijed-natrag na samom raskrižju.

Uz Tehničku školu vozi se lijevo prema Bedema zadarskih pobuna, gdje nema posebnih poteškoća, budući da dostavna vozila ne mogu proći ovuda.

Svi koji su jutros krenuli na posao trebali su voziti barem desetak minuta više nego je uobičajeno.