ZADAR- Još uvijek se ne zna koliki će biti kapacitet novog parkirališta na Liburnskoj obali koji će se napraviti na mjestu ukrcajnih traka za trajekte koji su otplovili u Gaženicu.

Međutim ostali su turistički brodovi, mali kruzeri koji su uz brzobrodske linije zauzeli mjesto u Gradskoj luci. Njome upravlja Lučka uprava Zadar koja nije htjela sudjelovati u državnom cestovnom projektu s uređenjem zapuštenog obalnog pojasa Liburnske obale. Iako su bili pozivani da se pridruže, LUZ je imao svoja opravdanja kojim je to izbjegao, a sad žele da im se ostavi mjesta za opskrbu tih brodova od kojih oni ubiru lučku naknadu. I to na prostoru koji je u nadležnosti lokalne zajednice. Oni su svoj zahtjev iznijeli a za idući sastanak koordinacije, koju vodi pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap, trebaju donijeti plan koji će se usklađivati s projektom uređenja.

Nakon što je uređen veći dio kolnika na Liburnskoj obali, izvođači radova prebacuju se na gradnju parkirališnog prostora koji će biti dragocjen, obzirom da će se od jeseni ukinuti parking na Muraju.