U organizaciji Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru sljedećeg tjedna, od 12. do 18. ožujka, obilježit će se 17. međunarodni Tjedan mozga (Brain Awareness Week).

Tjedan mozga je inicijativa koju su pokrenule Europska federacija društava za neuroznanost (FENS) i Dana savez (Dana Alliance). Cilj je Tjedna mozga povećanje javne svijesti o važnosti istraživanja mozga i o važnosti njegova zdravlja.

Odjel za psihologiju Sveučilišta u Zadru tradicionalno već više od deset godina sudjeluje
u obilježavanju Tjedna mozga bogatim programom. Ove godine glavne teme zadarskog Tjedna mozga su „Uposleni mozak" te „Mozak i vidne iluzije".

Organizatori Tjedna mozga u Zadru su pripremili bogati program koji uključuje čak 11
događaja koji će se tokom navedenog tjedna odvijati na raznim lokacijama u gradu Zadru i  Zadarskoj županiji. U provedbi programa sudjeluju profesori Odjela za psihologiju i studenti  psihologije. Predviđena su predavanja, radionice i okrugli stolovi koji će se odvijati u više  osnovnih i srednjih škola, dječjem vrtiću, Domu za starije i nemoćne osobe, te u prostorima  Sveučilišta u Zadru. Tjedan će zaključiti javno predavanje „Mozak i vidne iluzije" koje će  održati pozvani predavač prof. dr. sc. Dražen Domijan sa Sveučilišta u Rijeci.

Tjedan mozga se održava uz financijsku potporu FENS, Dana saveza, Sveučilišta u Zadru,
grada Zadra te Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru.