Ceste Zadarske županije izvijestile su kako će se zbog obnove državne ceste DC 407 na dionici od uvale Jazine do gradskog mosta (Obala kralja Tomislava) zatvoriti za sav promet, od križanja s ulicom Bartula Kašića do mosta, a za sav promet se otvara Liburnska obala.

Privremenom regulacijom promet će se preusmjeriti na ulicu Bartula Kašića koja postaje dvosmjerna te ulice Krešimira Cosića, Šime Vitasovića, Narodnog lista i Bedeme zadarskih pobuna. Oni koji su do sada Obalom kraja Tomislava, uz Jazine, putovali prema gradu, sada će ulaziti u Ulicu Bartula Kašića prije Peglice, te preko mjesta koja su nekada bila rezervirana za parkiralište doći do križanja kod stare Tehničke škole. Put prema drugoj strani Poluotoka vodi isključivo preko Muraja. Predviđeni period za izvođenje radova je od 12. ožujka (ponedjeljak) do 14. travnja (subota) 2018 godine.

Ulaz na Poluotok bit će omogućen preko Bedema zadarskih pobuna uz ograničenja za dostavna vozila i kamione, a izlaz kroz Kopnena vrata u Foši. Također, iz smjera zapada, prometovanje će biti omogućeno Liburnskom obalom do gradskog mosta i natrag. Od ponedjeljka, ponovno se uvodi naplata parkiranja na parkiralištu Zaraušek (Liburnska obala).

Svi vozači mole se za strpljenje i poštovanje znakova privremene regulacije prometa.