ZADAR- Pročelnik za graditeljstvo i prostorno uređenje Darko Kasap danas je povodom najnovije regulacije prometa na Poluotoku gostovao u eteru Radija 057 te kao koordinator radova cestogradnje najavio dinamiku završnih zahvata.

Do početka glavne turističke sezone Zadar će dobiti obnovljeni ulaz u Grad te glavni cestovni pravac Polutoka. - Prema dinamici koju smo dobili od investitora Hrvatskih cesta, do polovice lipnja (kada stupa zabrana rada na državnim cestama op.a) završit će se obnova Bulevara do novog semaforiziranog raskrižja kod ulaza na Autobusni kolodvor. Do tada će biti gotova i Obala kralja Tomislava te Liburnska obala. Preostala dionica državnih cesta kroz Zadar - rekonstrukcija Ulice Nikole Šubića Zrinskog prebacuje se na jesen, najavio je pročelnik Kasap. On se građanima ispričava te moli za strpljenje i razumijevanje uoči radova na Ulici kralja Tomislava za što će važiti osobito zahtjevna prometna regulacija.

Idućih mjesec i pol dana Muraj, odnosno Ulica zadarskih bedema bit će glavna prometnica Poluotoka. Njome će se voziti oko Poluotoka ali i vraćati do mosta kroz Željezna vrata. Liburnska obala od idućeg tjedna bit će prometna u oba smjera.

Od ponedjeljka se zatvara Ulica kralja Tomislava i idućih mjesec i pol dana neće se moći od Pegle do mosta veće će se skretati prema Narodnom listu i staroj Tehničkoj školi. Autobusno stajalište kod TŠC-a privremeno će se izmjestiti na pješački trokut u Foši, koji je u dosadašnjem režimu zabranjen za parkiranjem, naveo je pročelnik najnovije odluke s koordinacije. Osim izvođača radova na obnovi državnih cesta u koordinaciji privremene regulacije sudjeluju policija, Liburnija, Obala i lučice te gradske službe.

Prema planu izvođača radova, oni će za mjesec i pol dan završiti dionicu Ulice kralja Tomislava od mosta do skretanja kod Pegle kroz koje će se moći nastaviti vožnja prema Jazinama ili Foši, doznaje se od resornog pročelnika. Uz jako pune kiše i tjedna niskih temperatura kada građevinari ne smiju ni raditi, prema riječima pročelnika Kasapa, nema značajnog kašnjenja radova na obnovi državnih cesta u Zadru.