Župan Božidar Longin sa svojim suradnicima, zamjenicima župana i pročelnicima Upravnih odjela, u četvrtak, 8. ožujka 2018., došao je u radni posjet Općini Starigrad. Na početku povodom Dana žena, djelatnicama Općine Starigrad je uručio ruže te sa općinskim načelnikom Krstom Ramićem, vijećnikom Županijske skupštine Zoranom Šikićem te predstavnicima općinske uprave, raspravljao o najznačajnijim projektima, planovima razvoja i izazovima sa kojima se susreće Općina Starigrad.

Ovaj jedinstveni prirodni potencijal Starigrada, specifični kraj u kojem se spaja predivno plavetnilo mora i surovost očaravajuće planine, Park prirode Velebit i Nacionalni park Paklenica, utvrđivanje lučkog područja, pomorskog dobra i zaštićenog obalnog pojasa u sinergiji očuvanja okoliša, marikultura, projekti vodovodizacije i odvodnje, izgradnja sportske dvorane te briga o mladima, osim što su značajan gospodarski i razvojni potencijal stvaraju nove izazove u rješavanju i provedbi infrastrukturnih i razvojnih planova Općine.

O svim temama kroz aktivnu raspravu s pročelnicima Upravnih odjela Zadarske županije, predstavnici Općine dobili su precizne odgovore i prijedloge za rješavanje trenutnih situacija i problema. Župan Longin je pritom naglasio da sve stručne službe razvojnih agencija i Upravnih odjela Zadarske županije stoje na raspolaganju pri rješavanju i provedbi planiranih projekata.

U planu su ovakvi radni sastanci sa svim jedinicama lokalne samouprave Zadarske županije u cilju učinkovitije provedbe zajedničkih projekata. Domaćini su nakon obilaska gradilišta šetnice pozvali župana i suradnike na proslavu blagdana Svetog Jure i Dana Općine Starigrad, 23. travnja, kada se planira održati znanstveno-stručni skup u posjetiteljskom centru NP Paklenica.