Svima onima koji žele patronizirati naš um, tijelo i naše vrijednosti - vrijednosti socijaldemokracije - poručujemo: No passaran!, poručile su članice Foruma žena SDP-a, ali i njihovi muški stranački kolege, koji su u maršu večeras krenule od Gospe od zdravlja glavnom gradskom ulicom. Prošle su i uz skupinu žena iz udruge Žene u Domovinskom ratu, koja im je u znak protivljenja marši pjevala Thompsonovu pjesmu.

SDP-ovke su upozorile na nejednake plaće, izrabljivanje radnica, siromaštvo, konzervativnu revoluciju, sijanje mržnje "gospodara naših maternica", patrijarhat...

Patrijarhalni bogovi i danas pojačavaju pritisak ne bi li stvorili pukotine u koje će ugurati svoje patrijarhalne „mudrosti", ali ženska povijest je pokazala da se žene nikada nisu borile samo za opstanak već i za smisao borbe, ne samo za nove definicije već i za pravo da definiraju. Oduzimanjem prava na izbor oduzima nam se ono najosobnije, pravo na vlastito tijelo. Dozvolimo li im to šutnjom ili ne činjenjem, a da im ne podmetnemo nogu, možemo očekivati da ćemo u skoro vrijeme šepati. Ili gmizati, poručile su u svom programatskom pismu.