U Gimnaziji Jurja Barakovića održano je XXIII. županijsko Natjecanje iz hrvatskoga jezika za srednje škole Zadarske županije. Na natjecanju su sudjelovali učenici sedam škola - Gimnazije Vladimira Nazora, Gimnazije Jurja Barakovića, Gimnazije Franje Petrića, Klasične gimnazije Ivana Pavla II., Srednje škole Biograd na Moru, Srednje škole Bartula Kašića Pag i Srednje škole Obrovac.

U konkurenciji prvih razreda pobijedila je Hana Vlahov iz Gimnazije Franje Petrića, drugi je bio Mislav Maldini iz iste škole, a treća Laura Lončar iz Gimnazije Vladimira Nazora. U drugom razredu pobijedila je Ena Nekić iz Klasične gimnazije, s bodom prednosti ispred Marine Župan (SŠ Obrovac) i Leonarde Vlahov (F. Petrić).

U trećem razredu najbolje je ispit napisala učenica Marija Vrkić (V. Nazor), dok su drugo i treće mjesto osvojile učenice J. Barakovića - Ema Čimbur i Matea Perović. U četvrtom razredu ponovno dvostruko slavlje petrićevaca - prvi je bio Marko Miočić, druga Iva Zekić. Treće mjesto osvojila je Sara Smolić (J. Baraković).

Na državno natjecanje bit će pozvano do 25 najuspješnijh učenika po kategoriji iz cijele zemlje, a popis će biti objavljen na mrežnoj stranici Agencije za odgoj i obrazovanje.