U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru provedena je dokazna radnja prvog ispitivanja 29-godišnjaka zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama. 

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 5. ožujka oko 10 sati u obiteljskoj kući u Zadru, radi daljnje prodaje, držao u dvije PVC vrećice 51,0 grama droge heroin i 102,7 grama droge marihuane, kao i PVC vrećicu u kojoj je bilo 80,9 grama bijele praškaste tvari nepoznatog kemijskog sastava namijenjene povećanju mase droge heroin, a koja se nalazi na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga. Osnovano se sumnja i da je držao četiri digitalne vage za precizno mjerenje kao i ljepljivu traku te više crnih i prozirnih PVC vrećica namijenjenih za pakiranje droge.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.