Treći planinarski križni put mladih Zadarske nadbiskupije održava se u subotu 10. i nedjelju 11. ožujka na otoku Ižu pod geslom Isusovog poziva učenicima: »Prijeđimo prijeko!«

Program započinje u subotu, 10. ožujka u 8,15 sati u katedrali sv. Stošije. Križni put odvijat će se uz crkve, kapelice i križeve prolazeći lijepim krajolikom otoka Iža. U dva dana proći će se dvadeset kilometara. Dolazak u Zadar je predviđen u nedjelju oko 21 sat u luku Gaženica.

Križni put mladih u dvodnevnom obliku, održavan i promoviran i u drugim biskupijama pod nazivom Planinarski, pokazao se kao vrlo dobra prilika za duhovno osnaživanje i međusobno povezivanje mladih katolika. Taj događaj je lijepi poticaj za življenje vjere mladim ljudima.

Mladi se za križni put mogu prijaviti preko interneta, na službenoj facebook stranici Ureda za pastoral mladih Zadarske nadbiskupije gdje mogu pronaći sve potrebne detaljne informacije i obrazac za prijavu. Zbog dvodnevnog boravka na otoku potrebno je da svaki sudionik sudjeluje u podmirenju troškova organizacije sa 70 kuna. Taj iznos uključuje cijene katamaranskog, autobusnog i trajektnog prijevoza, obroka (2 doručka, večera i ručak) i zajedničkog obilježja. Mladi koji posjeduju iskaznicu za besplatan prijevoz Jadrolinijinim brodovima trebali bi za sudjelovanje uplatiti samo 30 kn.

Sudionici Križnog puta prenoćit će na otoku Ižu u uređenim prostorima, no potrebno je da svatko ponese vreću za spavanje, podmetač i pokrivač. Preporuča se za prvi dan ponijeti sa sobom hrane i pića jer tog dana nije predviđen ručak.