U sklopu izvannastavnog i izvanškolskog programa udruge CINAZ, u petak, 2.ožujka održana je kreativna radionica „quilling" tehnike s učenicima Osnove škole Šime Budinić.

Učenike je s vještinama kreativnog rolanja papira ili umjetnošću stvaranja dizajniranih ukrasa papira upoznala najpoznatija quilling majstorica u Hrvatskoj, Zadranka Branka Miletić.

„Quilling" tehniku obilježava rezanje papira u trake koje se potom savijaju, rolaju te na razne načine oblikuju, a koristi se pri ukrašavanju čestitki, slika, kutija, izrade nakita, zidnih dekoracija i dr.

Radionica se sastojala od laganog uvodnog dijela (prezentiranja „quilling" tehnike uz primjere), samostalnog rada (izrađivanje čestitki) te prezentacije „quilling" radova voditeljice. 

Grupa od 16 učenika pod nazivom „Mali poduzetnici" pokazali su veliku zainteresiranost i motivaciju za izradom kreativnih čestitki u quilling tehnici posebno uzimajući u obzir da se radionica održala u petak nakon nastave. 

Ova aktivnost je nastavak uspješne suradnje CINAZ-a s Osnovnom školom Šime Budinić koja provodi izvannastavu aktivnost „Učenje za poduzetništvo" pod vodstvom prof. Nade Nekić. 

Ovim putem Udruga CINAZ poziva sve škole zainteresirane za suradnju i održavanjem sličnih izvannastavnih aktivnosti da se jave na email: udrugacinaz@gmail.com .
Izvananastavni izvanškolski program Udruge CINAZ se provodi uz podršku Upravnog odjela za društvne djelatnosti Zadarske županije.