Objavljeni su privremeni rezultati županijskog natjecanja iz matematike u konkurenciji srednjih škola, koje se održalo prošlog tjedna u Gimnaziji Jurja Barakovića. Konačni rezultati bit će objavljeni 19. ožujka, nakon revizije državnog povjerenstva.

Natjecanje se, kao obično, odvijalo u dvije konkurencije - matematičkih gimnazija i ostalih. U konkurenciji matematičkih gimnazija u svim razredima pobijedili su učenici Gimnazije Franje Petrića. U prvom razredu tako je pobijedila Hana Vlahov, drugi je bio Mislav Maldini a treća Martina Bačić, svi iz MIOC-a. U drugom razredu očekivano je pobijedio Noel Lakić, koji je iza sebe ostavio dvojicu barakovićevaca - Filipa Miočića i Marka Bakmaza. U konkurenciji trećih razreda prvo mjesto podijelila su trojica učenika - Marin Varivoda i Matej Lonić iz F. Petrića te Marko Viduka iz J. Barakovića. Na četvrtom mjestu je Dora Šokota (F. Petrića) sa samo bodom manje, pa će trebati pričekati reviziju kako bi se poredak mogao sa sigurnošću utvrditi. U četvrtom razredu najviše bodova prikupio je Andrija Miočić, drugi je bio Dario Ćosić, a treći Mauricio Šmit, opet svi iz MIOC-a.

U konkureciji učenika koji ne pohađaju matematičke gimnazije u prvom razredu prvo mjesto podijelili su Ivan Božidar Brzić (SŠ Biograd) i Danijel Iglić (Gimnazija V. Nazora). Na trećem mjestu sa samo dva boda manje je Luka Koritnik iz SS Vice Vlatkovića. U drugom razredu još jedan uspjeh V. Nazora - pobijedila je Marina Matešić, druga je Ana Kardum iz Klasične gimnazije a treća Mia Mezić iz V. Nazora. U trećem razredu slavlje domaćina - pobijedila je Gloria Bojo iz J. Barakovića, druga je Marija Vrkić (V. Nazor) a treći Kristijan Košta (Klasična gimnazija). Konačno, u konkurenciji četvrtih razreda uvjerljivo najviše bodova osvojio je Lovre Kardum iz Klasične gimnazije, drugi je bio Roko Ivičić (J. barakovića) a treći Antonio Temmel (SŠ Biograd).


MIOC slavio i na međužupanijskom natjecanju iz logike
Na međužupanijskom natjecanju iz logike koje se održalo u Šibeniku, učenici Gimnazije Franje Petrića osvojili su sva pobjednička mjesta u dvije kategorije. U A kategoriji pobijedila je Livia Mazić-Palestrina, drugi je bio Lorenco Lisica a treći Mate Sorić. U B kategoriji slavila je Iva Zekić, ispred Petre Jurin i Petre Pećarić. Mentor im je bio Siniša Matić.