Hrvatska udruga za odnose s javnošću nakladnik je još jednog izuzetno značajnog izdanja koji doprinosi razvoju odnosa s javnošću u javnoj upravi na lokalnoj i regionalnoj razini.

U Zadru će se predstaviti Priručnik Odnosi s javnošću u lokalnoj i regionalnoj samoupravi, autorice Ermine Duraj, voditeljice Kabineta župana - Službe za odnose s javnošću i protokol Primorsko-goranske županije. Ona je i  članice Nadzornog odbora Hrvatske udruge za odnose s javnošću. To je  prvi priručnik koji na jednome mjestu obuhvaća teoriju i praksu funkcioniranja djelatnosti odnosa s javnošću u jedinicama lokalne i područne samouprave. Rezultat je višegodišnjega rada autorice u javnome sektoru, a priručnik je nastao upravo iz potrebe da se kolegama u javnome sektoru daju smjernice za dobar rad i komunikaciju projekata od interesa za jedinice lokalne i područne samouprave čija je svrha biti servisom građana.

 

U sedam glavnih poglavlja priručnik obrađuje povijesni razvoj odnosa s medijima u odnosima s javnošću, strateško komuniciranje s medijima, razumijevanje medija, položaj službenika za odnose s javnošću, iskustva novinara i drugo.

 

Poziv  na promociju priručnika, u srijedu, 7. ožujka 2018. godine u Gradsku ložu u Zadru s početkom u 12 sati, uputila je  predsjednica Dalmatinske podružnice HUOJ-a Vlatka Vučić-Marasović.