U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru provedena je dokazna radnja prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1997.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 20-godišnjak 1. ožujka 2018. oko 12,00 sati u svojoj obiteljskoj kući u Sukošanu, radi daljnje prodaje držao ukupno 1.041 grama droge amfetamin tzv. speed raspoređene u tri prozirne PVC vrećice, pojedinačnih težina od 920 grama, 110 grama te 11 grama, a koja se nalazi na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu. Osnovano se sumnja da je osim droge držao i digitalnu vagu za precizno mjerenje s tragovima amfetamina.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru je predloženo određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku).