Budući da nas je nakon šest godina nakratko posjetio snijeg, ekipa Zadarskog Animiranog Kutka odlučila je svom gradu ali i svim ljubiteljima crtanog filma pokloniti na gledanje prvi zadarski četrdeset minutni crtano-animirani film Snježni ljiljan.

Autorica ovog u potpunosti zadarskog projekta je slikarica Gordana Pazman, koja je ujedno animirala crtane likove dok je Alen Pračić Aron skladao glazbu. Crtani film se radio pune dvije godine i predani je rad nekolicine glumačko likovnih ali i glazbenih entuzijasta, naših sugrađana, Snježane Bencarić, Renata Pizeka, Anći Miletić, Ane Fabijanić, Giovanne Sutlović...

- Završen je 2012. godine, kada je također pao snijeg. Tad nismo znali gdje sa takvim filmskim ostvarenjem već smo ga prikazivali prijateljima i njihovim obiteljima. Veliki broj dobrih kritika ponukao nas je da naš rad što prije prezentiramo široj javnosti. Kako je prošlo nekoliko godina u pokušajima da ovaj crtani film ugleda svjetlo dana, dosjetili smo se načina na koji bi svi ljubitelji crtanog filma bili upoznati sa našim radom. Otvaranje YouTube kanala - Zadarski Animirani Kutak bilo je pravo rješenje. Na ovom će se kanalu uskoro moći vidjeti cjelokupni dosadašnji rad naše vesele ekipe. Da puno ne duljimo...Pogledajte malu bajku o velikom prijateljstvu!, poručuje ekipa Z.A.K.-a.


View on YouTube