U stranačkim prostorijama u Zadru, u srijedu, 28. veljače, održana je sjednica Županijskog odbora Zajednice utemeljitelja HDZ-a "dr Franjo Tuđman" na kojoj je doc. dr. sc Zlatko Begonja, zbog obveza na zadarskom Sveučilištu, gdje radi kao profesor povijesti, podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Županijskog odbora Zajednice utemeljitelja HDZ-a Zadarske Županije, javlja Zadarski list.

Za novog predsjednika nazočni članovi Županijskog odbora jednoglasno su izabrali Dragu Krpinu, koji je i zamjenik predsjednika Zajednice Utemeljitelja HDZ-a na nacionalnoj razini.

Na sjednici je usuglašen i program obilježavanja 28. obljetnice osnivačkog skupa HDZ-a u Benkovcu. Uz ostalo, u Gradskoj knjižnici u Benkovcu, u subotu, 17. ožujka, bit će organiziran okrugli stol na temu „Pokušaj atentata na predsjednika Tuđmana u Benkovcu 1990. - povijesno politički kontekst". Sudjelovanje su potvrdili povjesničari dr. Anđelko Mijatović, savjetnik predsjednika Tuđmana od 1990. do njegove smrti i prof Ivan Bekavac, urednik većine Tuđmanovih knjiga, poznati novinar Josip Jović, Mario Kapulica, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr Franjo Tuđman" i drugi.