U razgovoru sa načelnicom općine Gračac dogovoreno je da se HGSS Stanica Zadar, 28. veljače, probije do sela Mazin koje je već 9 dana bilo odsječeno.

U selo je trebalo hitno dostaviti lijekove gospođi koja je dijabetičar i namirnice djeci koja trebaju posebnu hranu i pelene. Na intervenciju je krenulo 4 spašavatelja Stanice Zadar terenskim vozilom quad nakon čega nastavljaju turnim skijama. Pri samom dolasku u Gračac dočekale su ih temperature od - 15 stupnjeva.

Nakon kraće pripreme u 12:15 upućuju se prema selu Mazin koje je bilo oko 7 km od najbliže očišćene lokacije. Nakon izrazito teškog probijanja kroz snježne nanose, klance i zaleđene serpetine, oko 13: 30h se napokon uspješno probijaju do prve obitelji te im na njihovu veliku radost dostavljaju neophodne namirnice i lijekove.

Svojim posjetom i "čudnim" vozilom uspjeli su razveseliti i djecu koja nisu skrivala oduševljenje. Ispunjeni i okrijepljeni nastavljaju put duboko u selo i dostavljaju lijekove još jednoj obitelji. Pri povratku stiže informacija da je još jedno kućanstvo ostalo bez hrane i lijekova pa se spašavatelji vraćaju po još jednu turu lijekova i namirnica.

Sve se teže uspijevaju kretati jer popuštaju temperaturni minusi i snijeg omekšava te se jedva probijaju do polazne pozicije na koju stižu oko 16:40. Stanica Zadar završava jos jednu uspješnu akciju pomoći stanovništvu Zadarske županije koje je odsječeno zbog snježnih neprilika.