Zatvoreni poslovni prostori u centru grada uobičajena su pojava u zimskim mjesecima. "Zatvoreno zbog preuređenja/ godišnjeg odmora" najčešće su samo opravdanja za neisplativo poslovanje izvan turističke sezone. Na adresu 15 zakupaca gradskih prostora, koji su stavili ključ u bravu, posljednjih je dana stigao dopis iz gradske uprave. 

- U dopisu im se praktički prijeti sankcijama ako ne otvore svoje poslovne prostore. Bez obzira na to što ljeti odrade dobar posao, kako možemo od njih zahtijevati i rad zimi. Za koga će raditi? Teško je očekivati od njih da si stvaraju takve troškove, iako bi to bilo lijepo jer ovakvi su prizori sablasni. No to je vama na brigu, poručio je HNS-ov gradski vijećnik Kristijan Kovačević u četvrtak na sjednici Gradskog vijeća. 

Nadležni odjel pitao je o kakvim je to sankcijama riječ. 

- Mi ne prijetimo, već smo im samo postavili pitanje zbog čega su im prostori zatvoreni. Sankcije nisu u dopisu, već u samom ugovoru kojeg su oni potpisali s Gradom. Ne možemo dijeliti građane na goste i građane Zadra, i Zadrani moraju dobiti uslugu koja im je potrebna, odgovorio mu je Tomislav Korona, pročelnik za gospodarenje gradskom imovinom.