Vijećnik SDP-a Antun Novoselović postavio je današnjem Aktualnom satu Gradskog vijeća gradonačelniku Branku Dukiću pitanje oko angažmana PR stručnjaka Jerka Trogrlića, kojeg plaća 168.000 godišnje, odnosno 14.000 kuna mjesečno.

- Angažirali ste ga za vrijeme kampanje, ali kampanja je iza nas, zbog čega ste ga opet angažirali? Što on to radi da ne može Boris Artić, ili par novinara koji su došli u gradsku upravu? Imate i pročelnika Klarina koji dolazi iz medija, diplomiranu novinarku pročelnicu... To su ogromna sredstva kad usporedimo da za otpad, o kojem danas imamo pet točaka, izdvajamo 150 tisuća kuna.

- Kompanija Vajt i gospodin Trogrlić bili su meni PR u kampanji. Naravno da za kampanju treba imati dobrog konja (smijeh), ali i sve stručne službe koje će dovesti utrku do kraja. Uvjerio sam se u njegovu profesionalnost i sposobnosti, u komunikaciji prema državi i drugim partnerima, tvrtkama, razvoju svih projekata koje ćemo ugovarati, za što trebate imati određene profesionalne stručne službe koje će nas voditi u tom cilju. Kao ginekolog nisam se zatvorio u svoju kuću nego obilazio sve kuće u Hrvatskoj i vani da vidim kako se radi, gdje je netko bolji i pokupio ideje. Čovjek izvana koji put bolje vidi nego iznutra i daje ideje za koje smatram da su meni osobno potrebne. Imamo sve stručne službe, gospodin Klarin je isto na ovom poslu kao ja, i manje, i mišljenja sam da političari moraju imati službe koje će ima ukazati na probleme, kako reagirati i predstavljati se. Ja sam neuk kao političar, što budem imao manji grešaka bit ću bolji. To je osnovni razlog zašto sam ga angažirao. Više bi me koštalo da pogriješim pa da me netko uputi i ispravlja, odgovorio je Dukić.

- Premijer Plenković angažirao je Krešimira Macana za 9.000 kuna, ali on ima razloga, premijer je, vodi državu, svaki dan se priprema za tiskovnu. Ovo je javni novac Garda Zadra, kampanja je završila, Trogrlić je u kampanji progovarao, ali otkad ste dobili vi trebate progovarati, replicirao mu je Novoselović.

- Mislim da se Plenković ugledao na mene, pa onda uzeo Macana, zaključio je Dukić.