Dugoočekivani projekt Centra Mocire ponovno je bio tema rasprave na sjednici Gradskog vijeća.

- Prije 10-ak godina tadašnji gradonačelnik i aktualni predsjednik Gradskog vijeća, Zvonimir Vrančić, rekao je gradskim vijećnicima da je Centar Mocire završen te da ćemo biti prvi koji ćemo u njega ući. Godinu dana nakon počela je devastacija centra. Kad sam ga na to upozorila, nazvao me seoskom babom tračarom. Kasnije je Božidar Kalmeta s pročelnikom Josom Nekićem svečano objavio da kreće završetak centra i pritom kao zaslužnu istaknuo državnu tajnicu iz Zadra Mariju Pletikosu. No ni nakon toga ništa se nije dogodilo. Sada Branko Dukić poručuje kako je razgovarao s Ministarstvom, koje se nekad zvalo za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku, a danas se zove "ministarstvo demagogije i folklora". Dukić tvrdi kako najesen počinju radovi, a sljedeće godine useljenje. Molim vas prestanite više s takvim obećanjima, pogotovo kad se ona odnose na tako osjetljivu populaciju. Recite istinu o svemu, poručila je danas za govornicom vijećnice SDP-ova Irena Dragić. 

Dukić je u replici prvo napomenuo kako "svaki put kad SDP dođe na vlast, projekti u Zadru stanu". 

- Izgubili smo godine koje u razvoju grada znače puno, ali ovo što sam ja rekao - sve će stajati. Bit ćete tome svjedoci i nadam se ćete povući svoje riječi. U vrijeme mandata Kalmete, Pletikosa nije bila državna tajnica, već gradska vijećnica, ispravio je Dragić zadarski gradonačelnik. No u ovom slučaju ipak je njemu potreban ispravak. Naime, Pletikosa je ovu dužnost preuzela krajem 2016. godine te je kao državna tajnica s Kalmetom nazočila potpisivanju ugovora za Centar Mocire. 

S druge strane, SDP-ovoj vijećnici ispričao se Zvonimir Vrančić. 

- Svi gradonačelnici, među kojima sam i ja, nisu davali paušalne izjave, već su nastojali riješiti problem. No ispričavam se zbog "seoske babe tračare", iako ste vjerojatno te riječi izvukli iz konteksta.