Učenici Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića Zadar i Medicinske škole Ante Kuzmanića zajednički su danas obilježili Dan ružičastih majica, u sklopu Nacionalnog programa prevencije vršnjačkog nasilja. Tradicionalnu godišnju akciju Ožanićevci su ove godine odlučili provesti zajedno sa svojim susjedima iz školskog dvorišta, pokazujući time želju da dobre namjere prošire i izvan svojih školskih hodnika.

- Iza nas je već nekoliko godina sudjelovanja u akciji, a ove godine odlučili smo ju obilježiti druženjem s našim medicinarima. Shvatili smo da će nam biti ljepše ako ne ostavimo poruke akcije samo za sebe, a boljim upoznavanjem jednih drugih svakako radimo i na prevenciji mogućih nesporazuma među vršnjacima, ističe ravnateljica Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića Jelena Gulan.

U sportskoj dvorani održan je ples s balonima, a sve su začinili učenici smjera pekar, koji su pripremili kolače, naravno u ružičastoj boji. Isto tako, u prostoru trgovačkog centra City Galleria Zadar dijelili su prigodne cvjetne buketiće i ručno izrađene bookmarkere s pozitivnim porukama