Izgradnja integralnog sustava odvodnje aglomeracije Zadar i Petrčane, aktivnosti vezane za dovršetak izgradnje Centra Mocire, projekti prehrane u školama i EU projekti te komunalne aktivnosti bile su glavne teme današnjeg kolegija gradonačelnika Branka Dukića. Početkom projekta odvodnje u Petrčanima počinje novi ciklus ulaganja u sutav odvodnje, a vrijednost cijelog projekta na području Grada Zadra je 408 milijuna kuna.

- Riječ je o drugoj fazi projekta Zadar bez crnih jama, u kojima će mrežu odvodnje dobiti 300 gradskih ulica. To jei prilika za opremanje infrastrukture u tim ulicama, pa će u sljedećih četiri-pet godina grad biti veliko gradilište. S obzirom da imamo ove godine iskustvo o tome, zamolit ću građane kad dođe vrijeme još jednom za strpljenje, jer je ovo od životne važnosti za cijeli grad, istaknuo je gradonačelnik Dukić.

Pročelnik Darko Kasap rekao je kako je projekt raspoređen u tri dijela. Prvi dio vrijedan 106 milijuna kuna odnosi se na Bokanjac i počinje krajem ove godine, početkom 2019. godine slijedi raspisivanje natječaja za središte grada te sredinom iste godine za Kožino i Petrčane.

- Projekt se priprema šest godina, za vrijeme kojih su ishođene 34 dozvole, izvršene uknjižbe ulica. , Od 408 milijuna kuna kao prihvatljivi trošak, iz Eu fondova, države itd., priznato je 348 milijuna kuna, dok ćemo 60 milijuna kuna za sustav oborinske odvodnje morati financirati sami. Kako uskoro istječu krediti zbog kojih plaćamo 1,63 kune za razvoj u računima za vodu, neće doći do novog poskupljenja, već će se ta sredstva koristiti za ovaj projekt, najavio je Kasap.