Još 30. studenog hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović donijela je odluku o posmrtnom odlikovanju poginulog zadarskog branitelja Dragana Žunića Redom hrvatskog trolista, priznanja za osobite zasluge za Republiku Hrvatsku stečene u ratu. Pokojni Žunić ovakvu je počast nesumnjivo zaslužio - nakon upisivanja u tečaj "Prvi hrvatski redarstvenik" 1990. godine sudjelovao je u osnivanju Specijalne jedinice policije „Poskoci", bio privremeni zapovjednik policijskih postaja u mjestima Polača, Kruševo i Pridraga i već u rujnu 1991. teško je ranjen u Jasenicama.

Samo tri mjeseca kasnije samovoljno napušta bolnicu, ponovno se priključuje Poskocima, postaje pomoćnik zapovjednika i organizira crtu obrane na Velebitu u izuzetno teškim vremenskim uvjetima. Smrtno stradava pri dubinskom izviđanju 16. prosinca 1992. godine, a za sve što je postigao do sada je postumno odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana, Ogrlicom kneza Domagoja, Spomen značkom...

Ono o čemu predsjednica, odnosno njezino povjerenstvo nije vodilo računa, je da je Žunić Redom hrvatskog trolista već - odlikovan, pa bi mu dvaput bilo dodijeljeno isto priznanje!

- Na adresu predsjednice uputili smo dopis o ovom propustu, te vjerujemo da će on biti uskoro i ispravljen, rekao nam je prije više od mjesec dana dopredsjednik Udruge specijalaca Domovinskog rata Poskoci. Jutros nam je ponovio kako još nisu dobili obavijest o tome da bi odluka bila izmijenjena.

Tek kad se odredi novo odlikovanje koje bi trebalo zamijeniti Red hrvatskog trolista, ono će biti uručeno predstavnicima njegove obitelji.