Prekršajni sud u Zadru kaznio je sve sudionike sukoba koji se dogodio oko parkirnog mjesta na Obali kralja Tomislava, kod gradskih vrata. Jedan od njih krajem prošle godine došao je sa suprugom, prijateljima i osmomjesečnom kćeri na parkiralište. Kako nije bilo mjesta, ostao je sačekati slobodno mjesto, a prijatelj je otišao kružiti automobilom. Po njegovoj verziji priče, kada se mjesto oslobodilo on je stao na njega, nakon čega je došao vozač drugog automobila i tražio da se pomakne. Kada je to odbio, ovaj ga je udario automobilom, izašao iz njega i pokušao ga ponovno udariti. Sukob je pokušala razriješiti njegova supruga, zbog čega se odlučio vratiti u automobil, no napadač mu je tada ponovno prišao i udario ga u zatiljak. Njegovu priču potvrdio je i prijatelj koji je vozio automobil, u ovom slučaju trećeoptuženi.

Njegov "suparnik" dao je nešto drugačiji iskaz. Naveo je kako je uočio dva slobodna parkirna mjesta na obali Kralja Tomislava do gradskih bedema (postojanje dvaju mjesta potvrdio je i prvooptuženi). Na sredini, na crti između ta dva slobodna mjesta vidio je mušku osobu koja je pričala na telefon, a bila mu je okrenuta leđima. Pokušao je ući na jedno parkirno mjesto dalje od bedema. Ta muška osoba se okrenula prema njemu i prstom odmahivala dajući mu do znanja da se tu ne može parkirati. Vratio se natrag par metara u namjeri da se parkira na drugo slobodno mjesto bliže bedemu, no tada mu je muškarac zaprijetio prstom. Pokušao je još ući na drugo mjesto, ali nije mogao od njega pa se vratio metar unatrag i otvorio vrata i pitao u čemu je problem i pokazivao prstima dva u smislu da su dva slobodna mjesta. Nije ga, kaže, dodirnuo vozilom kako to piše u optužnom prijedlogu.

Izišao je iz vozila i tada čuo iza sebe muški glas koji je vikao: "Šta je p. ti materina, udari ga!". Okrenuo se prema tom glasu i osjetio udarac u predjelu lijeve sljepoočnice, zbog čega su mu pale naočale. Dok se još nalazio na tlu pogledao je prema njegovom autu te vidio koliko je mogao vidjeti bez naočala registraciju, a bila je zagrebačkih registarskih oznaka te da se radi o crnom terencu u kojem je bilo još osoba. Preplašio se i nazvao policiju, zbog čega su mu izbili mobitel iz ruku. Njih dvojica su počeli udarati po njemu pa je bio prisiljen izmicati se. Dodao je da su tamo bili taksisti, ali nitko nije priskočio u pomoć niti se na bilo koji način miješao. Pristupio mu je ipak jedan mladić, koji je bio fizički jači od svih njih, pa su odustali od napada. Njihovo vozilo se u međuvremenu parkiralo na jedno od dva slobodna mjesta. Počeo je tražiti mobitel i nije ga mogao naći, a tek nakon što je rekao da će ih prijaviti za drsku krađu, jedna ženska osoba iz tog vozila otišla je iza terenca te donijela rastavljen mobitel pitajući ga je li to njegov.

U suočenju je konstatirano da je II-okrivljenik cijelo vrijeme suočenja gledao I-okrivljenika u oči dok je I-okrivljenik ponicao pogledom. Analizirajući svaku obranu posebno i dovodeći obrane u međusobnu vezu posebno kroz prizmu konstatiranih ozljeda svih okrivljenika, sud je utvrdio da su svi okrivljenici navedene prigode remetili javni red i mir tučnjavom. Prvookrivljenik i njegova supruga zadobili oboje blagu oteklinu na potiljku, što ukazuje na to da je II-okrivljenik, vjerojatno u strahu da će oni otići s mjesta događaja prije dolaska policije, a šokiran prethodnim događajem, pošao za njima te udarao po njima, čime je prekoračio samoobranu. Svima je izrečena novčana kazna u iznosu od 577,50 kuna, što je protuvrijednost od 150 DEM.