Iz Općine Bibinje poslali su priopćenje za medije vezano za sječu borove šume zbog sadnje rogača. 

Ponavljaju kako Općina Bibinje nije dala nikakvu suglasnost ni dozvole za podizanje višegodišnjeg nasada rogača, niti za sječu borove šume. Načelnik nema ovlasti izdavati takve dozvole. Dodaju kako je jedini izdani dopis Općine Bibinje vezan za projekt tvrtke Bio svijet d.o.o. mišljenje o podizanju višegodišnjeg nasada rogača.

- U tom mišljenju, koje potpisuje Načelnik Bruno Bugarija, jasno stoji kako se u planiranom postupku potrebno voditi zakonskim propisima Republike Hrvatske o očuvanju šume, što se u ovom slučaju, očito nije dogodilo. Nadalje, moramo naglasiti kako je u istom dopisu istaknuto kako se zahvat planira izvesti na dijelu na kojem prevladava borova šuma, te kako ona krasi vizuru mjesta te zaustavlja prašinu iz obližnjeg kamenoloma.

Istim dopisom zatraženo je da se ostavi zaštitni pojas kako bi se barem na neki način zaštitilo stanovništvo od prašine obližnjeg kamenoloma.

Općina Bibinje podržat će svaku investiciju i investitora koji poštuje sve zakonske propise Republike Hrvatske o čemu svjedoči veliki broj investitora koji grade ili planiraju gradnju svojih poslovnih objekata u Poslovnoj zoni Lonići, poručuje Bugarija koji je stao uz prosvjednike nezadovoljne sječom borove šume.