Jutros oko 4 sata u dvorištu obiteljske kuće na Viru izbio je požar na automobilu Audi A4 (ZD) u vlasništvu 71-godišnjaka. Požar su ugasili vatrogasci, a automobil je u potpunosti izgorio, izvijestili su iz PU zadarske. 

Kuća je to u kojoj živi Paula Žepina, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i komunalno gospodarstvo i bliska suradnica načelnika Općine Vir Kristijana Kapovića koji je i sam nedavno pretrpio napade.

Naime, oko 3 sata u noći s nedjelje na ponedjeljak je istim sredstvima i na isti način izvršen napad na apartmansku zgradu „Sunset" u njegovom vlasništvu. Prema dosad dostupnim informacijama, nepoznata je osoba bacila pet boca od pola litre s tekućinom koje su završile na vanjskom zidu zgrade neposredno uz same prozore, javili su iz Općine. 

- U 15 godina doživio sam 10-ak napada, a u posljednja tri mjeseca napadnut sam čak tri puta. Nekidan su na moje apartmane bacili pivske boce s molotovljevim koktelom. Istim načinom jutros je zapaljen automobil ispred obiteljske kuće moje suradnice. Molotovljevi kokteli bačeni su joj i na kuću, s dvije strane. Ovo je prvi put da je osim mene napadnuta još jedna osoba iz sustava Općine Vir, a jedina poveznica između nas je benzinska pumpa za koju je izdana nezakonita građevinska dozvola, ili neka prijašnja odluka o uklanjanju bespravno sagrađenih objekata na čemu pročelnica Žepina radi. Riječ je o klasičnom slučaju zastrašivanja i zato apeliram na policiju da što prije pronađu počinitelja. Svi smo uznemireni zbog ovog napada, poručio je načelnik Kapović dodajući kako materijalna šteta na njegovim apartmanima nije velika jer se plamen nije uspio uhvatiti. 

Dodao je i kako su svi protekli napadi prijavljeni policiji, no počinitelji nikad nisu pronađeni. Na naš upit poručuje kako ga je jedino strah zbog svoje obitelji jer je riječ o ozbiljnim napadima koji su mogli završiti težim posljedicama. 

Žepina motive napada vidi u svojoj funkciji na mjestu pročelnice.

- Ne znam što bi drugo moglo biti? Niti moj otac, a niti brat Ante, nisu konfliktne osobe ili u bilo kakvom sukobu s drugim ljudima. Moj je jedini grijeh što radim kao pročelnica u Općini Vir i provodim zakonom utvrđene odluke. Mogu samo pretpostaviti kako se radi o nečuvenom pritisku i zastrašivanju zbog neke odluke o uklanjanju objekata ili zbog aktualnog slučaja s gradnjom benzinske pumpe na Viru, poručila je Žepina u priopćenju za medije.  

Kako su virski vatrogasci Toni Kapović i Zlatko Šitaj po dojavi o vatri stigli na požarište obiteljske kuće za svega nekoliko minuta, izbjegnuta je katastrofa jer je plamen od zapaljivih koktela već dohvatio tendu i samu kuću. Ista takva naprava, najvjerojatnije od istog počinitelja i s istom zapaljivom tekućinom, bačena je koji minut ranije na ulazni dio kuće obitelji Žepina gdje se nalazi garaža, ali nije izazvala paljevinu ili eksploziju već uznemirenost i lavež psa koji je probudio ukućane, javljaju iz Općine.

Kriminalističko istraživanje noćnog događaja je u tijeku, a protiv nepoznatog počinitelja Državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.