Do 13. izdanja međunarodne sportsko-turističke manifestacije Škraping ostalo je još 8 dana, a prijavljenih je trenutno 1200 natjecatelja iz 11 država od Slovenije, Mađarske, Belgije, Švicarske, Velike Britanije, Makedonije, Slovačke... Prijave će biti otvorene do petka, 23. veljače 2018. godine do 12 sati, zato požurite ispuniti prijavnicu i izvršiti uplatukako biste osigurali svoje mjesto na startu.

Škraping utrka će se održati u subotu, 3. ožujka 2018. godine u Tkonu na otoku Pašmanu dok će Škraping tjedan početi već u nedjelju 25. veljače 2018. godine eko-akcijom čišćenja staza i podmorja otoka Pašmana.

Za posjetitelje i natjecatelje u Škraping tjednu pripremilljeni su kulturno i gastronomski bogat sadržaji od predavanja, radionica za djecu, kulinarskog showa pa do tradicionalnog Sajma otočnih proizvoda s preko 50 izlagača s gotovo svih jadranskih otoka.

Dan poslije Škrapinga, u nedjelju 4. ožujka bit će održan Škrapić - mali Škraping za djecu u organizaciji DV „Ćok" iz Tkona na kojem će sudjelovati preko 150 malih Škrapera iz brojnih dječjih vrtića diljem Zadarske županije.