ZADAR - Policija je jučer ujutro na gradilištu budućeg hostela u povijesnoj jezgri Grada zatekla petoricu radnika iz BIH bez radne dozvole.

Postupak u suradnji s inspekcijskom rada bit će sutra okončan prijavom zbog sumnja u nezakonit rada i boravak, potvrđeno je PU zadarskoj. Prema dosadašnjoj obradi, njih je angažirala tvrtka Sport Net Inženjering iz Zagreba, a bez prijave smješteni su bili u apartmanima u Ulici Josipa Kosora 13 u vlasništvu D.B.

Na adresi Kraljskog Dalmatina 4, gdje je donedavno bila Privatna gimnazija, radovi zbog toga nisu prekinuti. Tamo se ubrzano radi hostel koji se pod nazivom Downtown Boutique Hostel već prodaje preko poznatih internetskih turoperatera.

 

Od prosinca prošle godine mogu se pratiti i prva objave na vlastitoj Facebook stranici koju je prva „lajkala" Vesna Bačić iz Zadra, koja i piše „Ima puno toga lipog ali još ne smijemo kazat". Međutim, ona kao vlasnica tog objekta nije upisana a niti je ikakva zabilježba u zemljišnim knjigama na toj nekretnini koju je još uvijek službeni vlasnik prodavao za 1.8 milijuna eura. Tko je investitor u novi turistički i prilično luksuzan sadržaj u srcu Poluotoka, teško je doznati. Za prenamjenu prostora, bez diranja u gabarite objekta ne treba građevinska dozvola. No, nema sumnje da je bivša šefica ugostiteljstva Zračne luke Zadar ta koja je nositeljica novog posla. Ona ga je, doznajemo, prijavila uredu državne ne uprave od kojeg mora dobiti dozvolu za novi hostel u Zadru.