Tri teme bile su danas na rasporedu redovitog radnog sastanka župana Božidara Longina s gradonačelnicima i načelnicima u Zadarskoj županiji. Ovaj put pozvani su predstavnici medija kojima je Longin nakon sastanka obznanio teme:

- Raspravljali smo o varijantama vlasničkog udjela i sufinanciranja Centra za gopodarenje otpadom Biljane Donje. Pred načelnicima i gradonačelnicima stavljeno je šest opcija i dogovorili smo rok od 15 dana u kojem svi koji imaju drugačije mišljenje, mogu ga predložiti. Druga tema je uvođenje vodoopskrbe kako niti jedno mjesto u Zadarskoj županiji ne bi bilo bez pitke vode, a raspravljali smo i o sustavu odvodnje. Pred nama je razdoblje razvoja i napretka, poručio je Longin.

Svi načelnici i gradonačelnici koji su se javili za riječ pohvalili su rad župana te demantirali navode dijela oporbenih županijskih vijećnika koji su izrazili sumnju na trošenje sredstava u sanaciju štete od poplave.

Emil Ćurko, gradonačelnik Nina, kraljevskog grada koji je pretrpio najveće štete, poručio je kako velik dio sredstava još nije utrošen jer planirani zahvati zahtijevaju projektnu dokumentaciju i postupke javne nabave. 

- Sva sredstva su transparentna, oporba ovim navodima skuplja jeftine političke poene, nadovezao se načelnik Bibinja Bruno Bugarija. 

S njima se složio i načelnik Sali Zoran Morović, ali i virski načelnik Kristijan Kapović unatoč sporu s Županijom oko građevinske dozvole za izgradnju benzinske postaje.

- Vir je imao sreću jer nije bio pogođen poplavama, no stalno smo u kontaktu sa susjednim općinama i vidimo koliko je štete nastalo te da su sredstva u skladu s tim. Stoga, prozivkama moramo stati na kraj. Interesi su nam identični u svim točkama današnjeg sastanka, a o onome u čemu se ne slažemo, pričat ću sutra na konferenciji za medije, najavio je Kapović.