U  polupraznoj dvorani Krešimira Ćosića odigrano je finale Kupa koji također nosi Krešino ime između Cedevite i Cibone u kojem je slavila ekipa Cedevite rezultatom 86:74.

Željko Predovan, član Upravnog odbora HKS-a uručio je srebrne medalje ekipi Cibone, a dopredsjednik HKS-a Nikola Rukavina zlatne medalje Cedeviti.

Gospođa Ljerka Ćosić u pratnji predsjednika HKS-a Stojka Vrankovića predala je kapetanu Cedevite prijelazni pehar „Krešimira Ćosića" koji uvijek najviše veseli svaku momčad iz godine u godinu. Cedevitu već ukupno šestu!

Bila je ovo pobjeda za petu uzastopnu titulu pobjednika Kupa „Krešimir Ćosić", a šestu ukupno.

Što se tiče same utakmice, Cibona je krenula bolje na samom startu, odnosno Bilinovac je otvorio utakmicu svojom tricom, izjednačio je Markota, a Andrija Stpanović doveo je Cedevitu u prednost kod 5:3. Izjednačila je Cibona, no Nichols dovodi Cedevitu na +4 na što je odmah reagirala klupa Cibone prvom minutom odmora. U nastavku je Cibona krenula s boljom igrom, razigrao se Ratkovica i svojom tricom doveo Cibonu do 14:20, odnosno 14:21, sedam poena prednosti nakon prvih deset minuta igre.

Drugu četvrtinu Roko Ukić otvara tricom za mali priključak 17:21, Ratkovica odmah uzvraća za 17:23. Nakon što je Novačić pogodio tricu za dvoznamenkastu prednost Cibone (17:27), trener Zdovc poziva timeout. Uslijedile su dvije uzastopne trice Cedevite na što je reagirala i klupa Cibone. Igrao se koš za koš, a Musa je svojim sjajnim prodorom u potpunosti vratio Cedevitu u igru kod 30:31, a Cherry koji je odigrao fenomenalnu utakmicu svojom tricom dovodi Cedevitu do prednosti 33:31. Cherry je "prelomio" svojim koš faulom kod 38:34, iako se Cibona brzo vratila poenima Novačića, Cedevita na veliki odmor odlazi sa 41:36.

U trećoj četvrtini je Cedevita preuzela svu igru u svoje ruke i na krilima raspoloženog Muse stigla do 57:49. Vraćala se Cibona, no ne dovoljno 58:53, a treća četvrtina završava rezultatom 63:55.

U posljednjoj četvrtini posljednji pokušaji Cibone bili su kod rezultata 69:64, odnosno prije toga Bošnjakovom tricom te Žorićevim poenom, ali nakon toga Cedevita na polovici posljednje četvrtine usmjerava utakmicu u svoju korist. Pogodio je Cherry pa pa Nichols te još jednom Cherry i tu je priča ovogodišnjeg Kupa završila i otišla još jednom na stranu Cedevite(86:74).

Ante Nazor, trener KK Cibona:

„Čestitam Cedeviti, nekako su bili zreliji za pobjedu. Kad je finale igrate "bez noge", danas nismo imali odgovor na njihovu agresivnu obranu. Sama činjenica da imamo 15 izgubljenih lopti sve govori. Nedostajalo nam je tih laganih poena. Iako smo se držali cijelu utakmicu moram reći da sam zaista ponosan na svoje momke. Tražili smo i koju kontru više u periodima onih deset poena prednosti, ali nedostajalo je jako malo unatoč ovom konačnom rezultatu. Vidi se određeni trag umora od sinoć, ali to su normalne pojave. Kad je finale, onda to zaboraviš zbog tog adrenalina, ali očito tijelo pamti. Po snazi rostera je Cedevita jača od nas..."

 

Jure Zdovc, trener KK Cedevita:

„Čestitao bih svojim igračima i Ciboni na dobrim igrama. Mora nam se neka sreća malo i vratiti - s dobrim rasporedom u Kupu. Cibona je izbacila Zadar, tu su se potrošili. Nisam jučer znao jel je ta utakmica sa Zabokom podcjenjivanje ili stvarni umor, ali nisam ništa htio pričati o tome... Taktički su oni dosta riskirali - jučer su dobili, danas izgubili. Obrana je bila dobra. Pobijedili smo, što se od nas na kraju i očekivao. To smo ostvarili i idemo dalje. Mi smo rasli tijekom utakmice i na kraju stvarno odigrali dobro."