ZADAR - Hrvatske ceste ugovorile su sa Zajednicom ponuditelja Sarađen, Vodoinstalacija i Locum posao od 12 mjeseci na rekonstrukciji državnih cesta kroz Zadar.

Radovi su počeli u rujnu, odvijaju se na tri paralelna gradilišta s na kojima radovi u odnosu na najavljen rokove kasne. Kasni se na Liburnskoj obali, na Bulevaru te na Obali kralja Tomislava u Jazinama.

Na naš upit, iz Hrvatskih cesta su odgovorili kako su radovi na ulici Ante Starčevića u zaostatku isključivo zbog vremenskih uvjeta, a izvođač planira nadoknaditi zaostatak do kraja ožujka 2018. godine.
Na Liburnskoj obali do kraja veljače završavaju radovi na najzahtjevnijoj dionici te će na ostatku ceste prema Jazinama izvođač moći ubrzati izvođenje radova, dodaje se u službenom očitovanju investitora.
Najzahtjevnija dionica je Ulica Nikole Šubića Zrinskog,  uz bolnicu koja završava s rotorom na Ravnicama. Osim izvlaštenje i otkupa zemljišta, radi čega se nije počelo s rekonstrukcijom te dionice, iz Hrvatskih cesta se još nisu očitovali hoće li doći do izmjene projekta.

Naime, iz Grada Zadra su tražili da se ipak ostavi rotor umjesto projektiranog semaforiziranog raskrižja. Ukoliko dođe do izmjene projekta, morat će se mijenjati i građevinska dozvola. U svakom slučaju radovi u Ulici Nikole Šubića Zrinskog predviđeni su od rujna 2018. godine, najavili su iz Hrvatskih cesta.

Započeti radovi izvodit će se do polovice lipnja 2018. kada će se obustaviti zbog glavne turističke sezone, potvrđeno je od strane investitora koji u državne prometnice u Gradu, na dužini od čak 4,2 kilometra, ulažu 35 milijuna kuna.