Grad Zadar objavio je javni poziv za izvođenje radova na rekonstrukciji klimatizacije u dvorani Jazine. Dvorana je neuvjetna za igranje prve košarkaše lige, što se ove zime vidjelo na primjeru Jazine-Arbanasa, koji su jednu utakmicu morali igrati na Višnjiku, a jednu su zamijenili domaćinstvo za gostovanje kod Cedevite, jer je u Jazinama temperatura bila daleko ispod dopuštenih 16 stupnjeva. U takvim uvjetima nisu mogući ni treninzi prve momčadi, koja je dijelom i zbog toga na začelju prve lige, a niti rad mlađih kategorija i drugih sportskih klubova.

S obzirom da je procijenjena vrijednost radova 165.000 kuna, na natječaj se ne primjenjuje Zakon o javnoj nabavi, već se provodi postupak jednostavne nabave. Kandidati će uz pribavljanje standarnde dokumentacije o nepostojanju dugova prema državi ili Gradu, morati dokazati da ima potrebno iskustvo za izvršenje ugovora o radovima, popis radova izvršenih tijekom prošlih pet godina, jamstvo od 4.000 kuna kao dokaz ozbiljnosti ponude za slučaj odustajanja itd. Krajnji rok za dostavu ponude je 19. veljače.

Kao gospodarski subjekt s kojim je naručitelj u sukobu interesa, pa se s njime ne smije sklopiti ugovor o jednostavnoj nabavi, navedena je tvrtka Swot Consulting u vlasniku Nikole Štokova, dosadašnjeg gradskog savjetnika za javnu rasvjetu, za čijeg je nasljednika upravo raspisan natječaj.