Prije nekoliko dana Laura Dragaš iz Briševa napunila je osamnaest godina. I dok se na ulici ova maturantica Hotelijersko-ugostiteljske i turističke škole u Zadru ni po čemu ne razlikuje od svojih vršnjaka, po mnogo čemu nije poput drugih. O svom životu i odrastanju u siromaštvu ova mlada i hrabra djevojka odlučila je javno progovoriti na HRT-u.

Njezine teške životne prilike za mnoge one koji je znaju iz grada i škole, bit će iznenađenje. No, shvatila je da ovako više ne može. Mala trošna kućica, njihov je dom. Kuhinja od svega nekoliko četvornih metara jedini je prostor koji se grije. Soba u kojoj spava cijela obitelj nalazi se na drugoj strani dvorišta. Na otvorenom je umivaonik i wc. Ovdje svega nedostaje osim Laurine volje da se nešto uskoro promijeni.

Njezini roditelji nisu im uspjeli osigurati ono najpotrebnije. Otac je radio u građevinskom sektoru, prije nekoliko godina postao je višak i ostao bez posla. Majka se uspijeva zaposliti samo u sezoni.

Laura je odavno naučila da je život borba. Naučila je i da imati pravo na nešto, ne znači da ćeš ga i ostvariti. Put do toplijeg doma je težak. Ni kućica u kojoj žive nije njihova. Za pomoć su se obratili na brojne adrese. Njihove oči sada su uprte prema gradu Zadru. Ili dobrim ljudima.

Tko god ovo gleda neka ne osuđuje i neka pomogne - to je sve što tražim, rekla je, između ostalog, Laura.

Poslušajte Lauru, jer ona to zaslužuje! I pomozite!


View on YouTube