ZADAR - Prije više od dvije godine započeta gradnja lifta u zgradi Internog odjela zadarska bolnice završila je na sudu.

Doznali smo to od zamjenika ravnatelja Edija Karuca, koji nam je ovako napisao: U odnosu na pitanje o liftu u zgradi Službe za interne bolesti, ovim putem želimo istaknuti kako je u tijeku sudski postupak.

Konkretnije informacije dobili smo na Trgovačkom sudu, od zamjenice glasnogovornice, sutkinje Ane Markač:

„Opća bolnica Zadar, Zadar, koju zastupaju punomoćnici, odvjetnici iz Odvjetničkog društva Korljan i partneri d.o.o., podnijela je tužbu ovom sudu, protiv prvotuženika Capital Ing d.o.o., Zagreb, drugotuženika Liftmont d.o.o., Zagreb i trećetuženika Via factum d.o.o., Biograd na Moru, radi činidbe". Pravnički jezik sutkinja Markač preoblikovala je u otklanjanja nedostataka građevine (dizalo), i dodala kako se u tužbi ističe da se tuženici mogu osloboditi svoje obveze na otklanjanje nedostataka ukoliko tužitelju solidarno isplate iznos koji će tužitelj specificirati nakon provedenog vještačenja, službena je informacija s Trgovačkog suda.

U tužbi bolnice su svi sudionici tog posla osim tvrtke Inero iz Solina, koja je bila izvođač radova i koja je nastavila poslovati sa zadarskom bolnicom kroz dva ugovora od 14 milijuna kuna na popravcima i sanaciji Poliklinike.

Naknadno smo pitali Ravnateljstvo bolnice što je s natječajem za vatrozaštitna vrata koja su se trebala kupiti nakon provedenog tehničkog pregleda na kojem lift nije prošao zbog vrata.

"Kako smo Vas prethodno informirali u pogledu lifta u zgradi Službe za interne bolesti odnosno natječaja za vatrozaštitna vrata, ustanova je sukladno pozitivno pravnim propisima pokrenula parnični postupak. S tim da moramo naglasiti praksa je da postupke u tijeku ne komentiramo do donošenja pravomoćne sudske odluke", doznajemo u pisanoj komunikaciji sa zamjenikom ravnatelja bolnice dr. Edijem Karucom, u ulozi glasnogovornika.

On nam je potvrdio kako je Bolnica, pored vlastite pravničke službe u ustanovi od preko 1.200 zaposlenih, angažirala odvjetničko društvo Korljan i partneri d.o.o. Naime, krajem 2017. godine sklopljen je ugovor s odvjetničkim društvom u svrhu zastupanja i pružanja pravne pomoći. Sve radnje zastupanja i ostalih ugovorenih radnji naplaćuju se sukladno važećoj odvjetničkoj tarifi, navodi se u odgovoru dr. Karuca.