Inicijativa vijećnika stranke Neovisni za Hrvatsku u Skupštini Zadarske županije, za tematsku sjednicu kojom bi se tražili odgovori na to kome su i u kojem iznosu odobrena sredstva na temelju Odluke o proglašenju elementarne nepogode uzrokovane poplavama, nije dobila potrebnih 14 potpisa. Kako su izvijestili iz ove stranke, potpis su dali vijećnici NHR-a, Živog zida, Darko Pedić iz Hrasta, Vesna Sabolić iz Reformista, Mile Stojanov iz HNS-a, nezavisni Drago Čulina i Ivan Matić iz MOST-a. Potpise nije dao nitko od HDZ-a, SDP-a, HSU-a Akcije Mladih te Rudolf Dvorski iz MODES-a.

- Razumljivo je da je klub naših partnera HDZ-a odbio inicijativu, inače ne bismo ni skupljali potpise, što se odmah odnosi i na njihove satelite HSU. Neke oporbene stranke su nam uvjetovale potpis u zamjenu za naše potpise njima za smjenu predsjednika županijske skupštine Zeljka Lončara, što smo odbili jer ovo nije tema za političku trgovinu, kažu u priopćenju.

"Vlada RH donijela je odluku o dodjeli žurne pomoći za ublažavanje posljedica elementarnih nepogoda nastalih u 2017. godine. Nakon više od 5 mjeseci od elementarne nepogode kroz medije se povlače različite informacije vezane za isplate šteta za elementarne nepogode. Javnost ne smije biti zbunjena i treba točno znati: koliko je koja JLS dobila za štete temeljem Odluke o proglašenju elementarne nepogode uzrokovane poplavama za područje Gradova Zadar i Nin, te Općina Preko, Sv.Filip i Jakov, Poličnik, Kukljica, Ražanac, Pakoštane, Bibinje, Sukošan, Zemunik Donji, Pašman, Starigrad, Sali i Vrsi, Privlaka i Kali. Za što su točno utrošena navedena sredstva - koji su to popravci napravljeni na infrastrukturi, komunalnim objektima, javnim objektima...

Kako je radilo Povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda Zadarske županije? Tko je sazivao sjednice i potpisao štete kad je Predsjednik povjerenstva još krajem rujna dao ostavku? Zašto nije imenovan novi Predsjednik povjerenstva?", neka su od pitanja koja su Neovisni htjeli postaviti na tematskoj sjednici.