Na širem zadarskom području nekontrolirana odlagališta smeća niču poput gljiva nakon kiše. U neposrednoj blizini Duševića mlina i frekventnog križanja Poljica-Ražanac-Vrsi-Visočane, tik uz prometnicu koja vodi u smjeru Visočana, snimili smo fotografije smeća i otpada svih vrsta i boja, koje se na tom mjestu gomilaju već mjesecima.

Park šuma Musapstan također svakodnevno stenje pod novim hrpama svakojakog otpada. Zelena pluća grada Zadra u protekla tri do četiri dana "obogaćena" su s nekoliko novih pošiljaka odbačenog građevinskog materijala, kućnog pokućstva, plastičnih kanti sumnjivog sadržaja, odjevnih predmeta pa čak i dječjom hodalicom, o čemu svjedoče i ove naše fotografije. Šumska područja u zadarskom okruženju u zadnje vrijeme nitko ne čuva i kontrolira od neodgovornih pojedinaca, koji u namjeri da se otarase svog otpada, bacaju i rasipaju ga gdje kod stignu.Na ulazu u šumu Musapstan postavljen je ne tako davno prometni znak zabrane odlaganja otpada. Ali tko za to uopće mari?

Za nadati se je da će se konačno određene službe trgnuti iz zimskog sna, i da će spriječiti navedene pojave, koje ne samo da štete ljudskom zdravlju, nego i odašiljaju uistinu jednu ružnu sliku o našem mentalitetu i navikama.