Zadarska policija zaustavila je 59-godišnju Viranku koja je na magistrali, na ulazu u Zadar iz pravca Bibinja, umjesto dopuštenih 50 km/h vozila čak 130! Dvotračna cesta "povuče" mnoge vozače da nagaze po papučici gasa, no zbog priključnih cesta, izlaza iz autosalona, brzina je ovdje ograničena na samo 50 km/h, što vozači dobro znaju, kao i za česte policijske kontrole na toj dionici. No vozačica nije vozila 70, 80 ili 100 km/h, nego brzinom koja je dopuštena samo na autocesti.

- Okrivljena S. G. kriva je što je dana 31. kolovoza 2017. god. u 15,36 sati u ulici 84. Gardijske bojne HV u Zadru upravljala osobnim automobilom u smjeru sjeverozapada a mjerenjem brzine u naselju pomoću uređaja „Traffivision" utvrđeno je da se ista kretala brzinom od 130 km/h umanjeno za 10 % što iznosi 117 km/h na mjestu gdje je brzina ograničena na 50 km/h te se osuđuje na novčanu kaznu u iznosu od 900 kuna, stoji u presudi koju je ovih dana ispisala sutkinja Prekršajnog suda u Zadru Lorinda Tolić.

Iako je za ovakav prekršaj propisana kazna između pet i deset tisuća kuna, kazna je ublažena ispod zakonskog minumuma zbog dosadašnje neosuđivanosti.