Veliki dan svanuo je za vjernike župe blaženog Alojzija Stepinca na Bilom brigu - položen je kamen-temeljac za crkvu koja će niknuti na prostoru bivše montažne crkve. Kamen. Blagoslovom gradilišta i misnim slavljem što ga je predvodio zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić označen je služebni početak projekta koji će vjernicima omogućiti da misna slavlja i obrede polaze u modernoj crkvi.

Župa bl. Alojzija Stepinca u Zadru je prva župa u Hrvatskoj posvećena Stepincu. Utemeljena je 1998. godine, a kamen temeljac za novu župnu crkvu blagoslovio je sv. Ivan Pavao II. na misi Stepinčeve beatifikacije u Mariji Bistrici 3. listopada 1998. godine. Polumontažnu crkvu 10. veljače 1999. g. blagoslovio je zadarski nadbiskup Ivan Prenđa. Puk se osamnaest godina okupljao na bogoslužjima u montažnoj crkvi koja je u studenome 2017. g. uklonjena. Dok se ne izgradi crkva, mise se slave u OŠ Zadarski otoci.

Idejni projekt za pastoralni centar izradio je Aleksandar Bašić, a glavni projektant je Oskar Fleischer. Cijeli centar je projektiran tako da se u središtu nalazi crkva s pjevalištem. Desno od ulaza smještene su vjeronaučne dvorane, u prizemlju je smještena multimedijalna dvorana koja može koristiti za proširenje lađe crkve (u slučaju većeg broja vjernika). Na katu se nalazi jedna veća i jedna manja dvorana.

Lijevo od ulaza je stambeni dio pastoralnog centra. U prizemlju se nalaze prostorije župnog ureda, kuhinja, blagovaonica i garaža. Na katu su stambene jedinice za župnika, župnog vikara i gosta.

Radovi su počeli početkom studenoga 2017. godine, a završetak radova predviđa se do veljače 2018. Cijena ponuđenih radova iznosi oko 15 milijuna kuna, što snosi Zadarska nadbiskupija. Komunalni doprinos plaćen je Gradu Zadru u iznosu od 1.548.105 kn.