ZADAR - Zadarska županija objavila je javni natječaj za dva pročelnička mjesta u skladu s novim ustrojem kojeg je proveo župan Božidar Longin.

On je prethodno donio plan prijema u službu prema kojem će ove godine biti zapošljavanja na tri radna mjesta. Uz popunjeno mjesto voditeljice ispostave u Biogradu, u tijeku je natječaj za pročelnika novog odjela za javnu nabavu i upravljanje imovinom. Drugo mjesto pročelnika je u Odjelu za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove.

Za prvo pročelničko mjesto traži se diploma ekonomije ili prava, a za drugo tehničke, biotehničke struke ili interdisciplinarnog područja znanosti.

Na mjestu privremenog pročelnika novog odjela javnu nabavu i upravljanje imovinom odlukom župana nalazi se Nikica Miletić, bivši pomoćnik pročelnice za financije. Posao privremenog pročelnika u rekonstruiranom Odjelu za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove obavlja Lovro Jurišić. On je prije imenovanja bio pomoć pročelnika Davora Lonića, koji je dobio rješenje na mjesto pomoćnik pročelnika u proširenom odjelu koji je u uz EU fondove dobio gospodarstvo, turizam i infrastrukturu.