Nakon što je zbog kiše dva puta odgođen drugi dio Karnevalića 057, male Vakule iz Dječjeg vrtića Latica danas su donijele lijepo vrijeme. Više od 500 djece u 17 vrtićkih skupina sudjelovalo je u povorci od Branimira do Foruma.

Zadarski mališani i njihove odgojiteljice ponovno su oduševile svojim kreativnim maskama. Osim Vakula, gradom su prošetale super djevojčice i super dječaci, četiri godišnja doba, zvjezdice, slova, austronauti, Flistonsi, junaci Sherwoodske šume Robin Hood i Marion, licitarska srca, pčelice, stari Rimljani, šahovke figure, veseli kompjuteri, pauci te diplomanti.  

Nakon prolaska Kalelargom, šarena povorka sudjelovala je u zabavnom programu na Forumu uz DJ Davora i Antu Dujića. Djeca su na pozornici predstavila svoje slogane i maske dok su ih bodrili ponosni roditelji i razdragani prolaznici. Atmosferu drugog dana Karnevalića 057 pogledajte u dvije zasebne galerije, povorke i zabavnog programa na Forumu.

Zadarski karnevalski dani završavaju u nedjelju Velikom karnevalskoj povorci na kojoj se očekuje preko 700 maškaranih sudionika.