Posljednji dio Skupštine Zadarske županije obilježio je sukob vijećnika Akcije mladih s glasačkom većinom, a to su u ovom slučaju bili vijećnici HDZ-a i SDP-a. 

Naime, kako su SDP-ovci za članove pojedinih odbora predložili svoje članove, a Akcija mladih je smatrala da ona kao oporbena pripadaju njima, došlo je do verbalnog okršaja Marka Pupića Bakrača s predsjednikom Skupštine Željkom Lončarem. Kada mu je Lončar izrekao opomenu, Pupić-Bakrač odbio je napustiti govornicu i time privremeno onemogućio rad Skupštine.

Određena je kratkotrajna stanka, u kojoj se bežičnog mikrofona dočepao i Ante Rubeša. Na prijedlog da se u Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije imenuje Radoslava Gregov iz SDP-a za riječ se javlja i treći član ovog kluba Kristijan Kotlar koji zbog kršenja procedure otuđuje i ovaj jedini preostali. 

HDZ-ovci se ne daju smesti i bez mikrofona glasuju za točku, a zatim i onu u kojoj je Marino Rukavina imenovan kao predstavnik Zadarske županije u Otočnom vijeću.

- Koje su mu kvalifikacije?, pitao je Rubeša.

- Za mrtvozornika predlažem Željka Lončara jer je on grobar demokracije, dodao je.

- A ja Željka Šošu, prisnažio je Pupić-Bakrač s govornice.

- U povjerenstvo ze elementarne nepogode predlažem Renatu Sabljar Dračevac jer nitko ne može nadomjestiti štetu koju je napravila, predložio je Rubeša.

I uz kakofoniju zvukova vijećnici HDZ-a i SDP-a izglasavali su sve točke i tako okončali Skupštinu.

- Ja ne pamtim da je bilo veće sramote u Županijskoj skupštini, gradskim i općinskim vijećima, od ovog što je bilo danas, sramotna trgovina, politička prostitucija nezabilježena na lokalnoj razini. Šoša je oporbenim mjestima u odborima kupio oporbeni SDP. Oni su se prodali za dva mjesta u odborima, za ništa. Renata Sabljar Dračevac šuruje s HDZ-om, sad su napokon pale maske. Mene su optužili da lažem, na kraju su im dali ta dva odbora za koja sam im rekao da će im ih dati.