ZADAR - Tijekom burnog Aktualnog sata Županijske skupštine, oporbeni vijećnici nisu dobili od župana Božidara Longina odgovor na pitanje je li na snazi tiha koalicija sa SDP-om.

- Jeste li s gospođom Dračom u koaliciji, ponovno je pitao vijećnik Akcije mladih Kristijan Kotlar. Vijećnik MOST-a Ivan Matić ponovio je pitanje o tome postoji li vijećnička većina. O čemu se radi, na samoj skupštini pojasnio je vijećnik AM Marko Pupić Bakrač, koji je već upozorio na dogovor između predsjednika klubova Željka Šoše i Renate Sabljar Dračevac. Za natpolovičnu većinu od 22 vijećnika, gospođa Sabljar Dračevac dogovorila se sa Šošom da će SDP dobiti određene odbore i pravo sazivanja tematske sjednice o poplavi kako bi ona ispala velika humanitarka u zamjenu za Odbor za status i poslovnik kojeg u pravilu vodi oporba, kazao je Pupić Bakrač tražeći stanku i sastanak predsjednika klubova. On je to nazvao političkom trgovinom na koju je, dodao je Pupić Bakrač, na Županijskom odboru HDZ-a „Kalmeta dobio mlade", što znaju i neki od HDZ-ovih vijećnika koji sjede u skupštini.

Predsjednik ŽO HDZ-a Božidar Kalmeta te je navode nazvao lažima, podmetanjima i manipulacijama.

- Odgovorno tvrdim da nije bilo nikakvih razgovora na stranačkim tijelima. Mi ostajemo u istom sastavu koalicije s kojom smo išli i ostali nakon izbora. Jedino što ćemo je proširiti s vijećnicima koji su prešli u stranku NRH Brune Esih jer je to prirodna koalicija, kazao je Kalmeta, dodajući kako su sve ostalo notorne neistine.