Na Županijskom sudu u Zadru započelo je suđenje Tinu Šunjergi (19) optuženom da je 25. ožujka 2017. u zaleđu Vodica ubio svoje roditelje hicima u potiljak, javljaju 24sata.

Državno odvjetništvo tereti 19-godišnjaka za dva teška ubojstva iz bezobzirne osvete te na posebno okrutan način, za što može dobiti kaznu zatvora i do 50 godina. Ukoliko sud ublaži samu kvalifikaciju djela, Šunjergi za svako ubojstvo prijeti 20 godina iza rešetaka, što je ukupno 40 godina.

- Mi ćemo predložiti da se sudi po blažem zakonu, ali smo svjesni težine i okolnosti počinjenja ovog kaznenog djela, rekao je odvjetnik Karlo Surić koji brani Tina. Surić je Šunjergi dodijeljen po službenoj dužnosti.

Tin je u subotu 25. ožujka 2017., najprije oko 16 sati pri povratku iz polja hicem iz pištolja u glavu ubio majku Silvanu (46) u trenutku kad je sjela za upravljač svog automobila Citroena, da bi oko 17.30 sati u garaži obiteljske kuće u Čistoj Velikoj ubio i svog oca Marina (45), pucnjem u potiljak sa udaljenosti od 30 centimetara. Prethodno je provalom u sef, došao do očevog privatnog pištolja.