ZADAR - U svibnju 2016. godine otkrivena krađa u ugostiteljstvu Zračne luke putem dvostruke blagajne, tek postaje ozbiljna policijska istraga koju je zatražilo Općinsko državno odvjetništvo u Zadru (ODO).

Završeni su izvidi u Zračnoj luci Zadar, te da je doneseno rješenje o provođenju istrage protiv dvije osobe. Kako je sukladno odredbi Zakona o kaznenom postupka istraga nejavna to nismo u mogućnosti dostaviti više podataka, službena je informacija koju smo dobili od vršitelja dužnosti Općinskog državnog odvjetnika Ivice Škare.
Iz dosadašnjeg praćenja ovog slučaja potkradanja Države u Zračnoj luci, otkrivenog zahvaljujući medijima, znamo kako je za ovu odluku presudno bilo vještačenje kojeg su proveli specijalizirani pripadnici „krim policije" u Rijeci. Do tada su izvide radili zadarski "krimovci" i njihovo izviđanje je završilo izvještajem ODO-u koje, prema informacijama iz PU zadarska koje smo tada dobili, nije naišlo na dovoljno dokaza kojim bi se krađa u ugostiteljstvu pretvorila u istragu zbog sumnje na ozbiljno kazneno djelo.

Slučaj je policiji, nakon medijske objave, prijavila tadašnja direktorica Irena Ćosić. Ona je uručila i otkaz šefici ugostiteljstva Vesni Bačić, dok je konobar povezan s tom aferom sam dao otkaz. Možemo samo pretpostavljati da su upravo oni te dvije osobe protiv kojih će se provoditi istraga.
U međuvremenu je Zračna luka tužila za naknadu štete bivšu šeficu ugostiteljstva. Nakon inventura na aerodromu je ustanovljen manjak od 130 tisuća kuna zbog čega bivši poslodavac traži naknadu štete sudskim putem od bivše zaposlenice.