Povjerenstvo Grada Zadra za stipendiranje i odobravanje drugih oblika potpore učenicima i studentima utvrdilo je bodovnu listu prvenstva za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija u školskoj/akademskoj 2017./18. godini.

Na stranicama Grada Zadra dostupan je popis svih prijavljenih, bodovi dobiveni na temelju ocjena, županijskih, državnih i međunarodnih natjecanja, te socijalno-materijalnog stanja. Najviše bodova među učenicima srednjih škola, zahvaljujući uspjehu na županijskim natjecanjima, ima Hana Vlahov, 140, dok Mislav Maldini i Marin Varivoda imaju po 110 bodova. Na listi studenata prve godine prva je Marija Kristić, na starijim godinama Ivana Štulić, a među deficitarnim zanimanjima Tonka Hrboka i Dragana Kalaba.

Studenti koji se školuju za deficitarna zvanja, te su pravo na stipendiju ostvarili po dva osnova imaju mogućnost izbora, a na upražnjeno mjesto dolazi sljedeći kandidat.

Povjerenstvo je objavilo i bodovnu listu prvenstva za dodjelu stipendija studentima slabijeg imovinskog stanja, koje se dodjeljuju u suradnji Grada Zadra i OTP banke.