Nova sječa stabala zbog rekonstrukcije cesta u Zadru provedena je jutros u Ulici Ante Starčevića. Gradska vijećnica Akcije mladih Marjana Botić u priopćenju za medije navela je kako je to rezultat "nebrige o Gradu, ljudima, kvaliteti života i sličnim "sitnicama", te bjesomučno trčanje za što većim računom za ispostavljene građevinske radove" prozivajući gradsku upravu zbog neinformiranja javnosti o izvođenju radova. 

Na naš upit ubrzo je stigao odgovor na prozivke:

- Projektom rekonstrukcije Ulice Ante Starčevića predviđeno je uređenje parkirališta u dijelu ulice gdje su sada posječena stabla, a gdje se godinama parkiralo na neprimjeren način i ugrožavalo promet i sigurnost pješaka. Da bi se to uređenje provelo i izgradilo funkcionalno parkiralište u skladu s prometnim pravilima, Hrvatske ceste, kao nositelj projekta, pristupile su sječi stabala, a nakon završetka svih radova na rekonstrukciji te dionice, u sklopu uređenja zelenih površina tvrtka Nasadi posadit će nova stabla. 

Grad se zalaže za očuvanje svog zelenila, posebice stabala gdje je to moguće, ali u ovom slučaju ih je bilo neophodno ukloniti da bi se cesta mogla rekonstruirati u skladu s projektom, poručuju iz gradske uprave.